x
Informative
This website or third parties tools used by this make use of cookies necessary for the operation and useful for the purposes described in the cookie policy.
By closing this banner, scrolling this page, clicking on a link or continuing navigation in any other way, you consent to the use of cookies.
IT
SIX FEET APART: redesign spaces after Covid-19

The question that immediately arises is: how could our homes change following the emergency from Covid-19?
This "change" doesn't exclusively come from the need of adopting higher hygiene precautions but also from the search of home wellness and from the will of maximizing the functionality of the spaces.

"Staying at home" and "working from home" has given rise to new needs but also favored the recovery of spaces that seemed to have gone out of fashion. The new total home project therefore starts from the need to exploit even small spaces to bring together various ways of living, starting with the revaluation of the entrance that has now gone into disuse. These are the main areas to consider:

1. Entrance
2. Home workspace
3. Kitchen as an extension of the living area
4. Outdoor area
5. Relaxation and wellness area

All without exceeding in square meters.

 

I want to show you the concept of one of my latest projects.

The first draft was made in January but, after the lockdown, the customer's needs has changed and consequently the design criteria.
Here’s all the details.

BEFORE

 

AFTER

First of all, it is necessary to reconsider the entrance / hallway as a filter room with the outside, where to store everything we bring from there (such as shoes, masks, coats, telephone, keys, etc.). In the second proposal made to the customer, we designed a dividing wall before entering the living area, with the insertion of a table top where to empty the pockets, of a hand sanitizer holder and of cupboard with installed the Samsung AirDresser for antibacterial treatments.

 

AirDresser by Samsung


The kitchen returns to have larger and more functional spaces.The 3 fundamental areas, such as the one dedicated respictively to storage (fridge and pantry), cooking and washing/preparation have been divided offering each area more operating space. The client felt the need to separate the kitchen from the rest of the house without oppressing the space. Sliding glass doors have been inserted to maintain visual contact with the dining room and at the same time contain odor in the kitchen but, if necessary, the environment becomes an open space, making it easy to control the children who study and play or laugh with friends in the living area.

 

Foa Porte


The need to have a private home studio was a must-have request since the very beginning.
An exclusive access to the studio with an adjoining reception room, where to wait in complete safety, has been therefore provided. The separation with the rest of the environment is represented by a plasterboard wall with a glass door inserted to let the light filter from the outside as well as enjoying the view of the garden.

 

A small intervention also for the sleeping area. More and more question arises regarding how long the coronavirus can survive on clothes and how to properly sanitize them. Since the clothes we travel the city with are the same we will return home with, we have also proposed a system for sanitizing and cleaning clothes and shoes in this area. By slightly reducing the square meters of the walk-in closet and the private bathroom, a niche has been created in the hallway of the sleeping area, where the Lema wardrobe with Air Cleaning System will be installed.


Air Cleaning System by Lema

>